Kinesiotape - den originale

Når sportsskaden skal holdes i ave eller du vil sikre problemområder i muskulatur og led er Kinesiotape løsningen. Dette er den originale Kinesio sportstape som bruges af både motionister og professionelle atleter samt behandlere over hele verden.

Om Kinesio Tape

Den originale sportstape - slet og ret. Kinesio er blevet et begreb hos sportsfolk og behandlere og man bruger ordet Kinesio Tape uanset mærke og kvalitet af den sportstape der anvendes - men intet slår originalen. Og du skal passe lidt på med de alt for billige kopier som ofte ikke tillader huden at ånde.

Kinesiotape bruges af mange atleter som efterhånden lærer selv at tape problemområder. Men det er primært behandlere som kiropraktorer, fysioterapeuter og lignende der bruger den gode sportstape til deres klienter. Og det er da også i forbindelse med behandling af skader tapen har sit største anvendelsesområde.

Men såvel omkring forebyggelse og som støtte under genoptræning efter evt. skader er Kinesiotapen et vigtigt værktøj for mange sportsfolk såvel som mennesker der har arbejdsskader og lignende - og det er ikke kun problemer med muskler det gælder, for en korrekt optapening kan afhjælpe problemer med både muskler, led og blodcirkulation m.m.

Tapen ser man efterhånden rigtig mange atleter bruge og de farvestrålende sportstapes er efterhånden blevet en del af udstyret. Mange bruger Kinesiotape forebyggende … og måske det lige så meget er i hovedet det virker, hvis man har en tendens til at få den samme skade igen og igen. Fornemmelsen af at man gør det man kan, for at undgå at en skade bryder op igen, kan også være vigtig i forhold til ikke at lave forkerte bevægelser for at aflaste problemområdet - og dermed belaste andre områder unødigt.

Generelt skal man giver kroppen ro til at komme sig og genoptræne stille og roligt. Men det kan være sin sag hvis man træner efter et bestemt mål, problemet er tilbagevendende o.s.v. Men er det vigtig for dig at kunne fortsætte din træning eller deltage i en konkurrence, så tag fat i din behandler - i stedet for at forsøge dig frem på egen hånd.

Der findes efterhånden videoer på nettet der viser forklarer enhver form for brug af Kinesiotape, men ikke alle er af lige god kvalitet - og vi kan stærkt anbefale at du får din fys eller lignende behandler til at hjælpe dig i gang. Det hjælper altså ikke meget med en forkert lagt sportstape. Til gengæld kan du selvfølgelig ikke have din behandler med dig rundt i verden - med mindre du er en del af et professionelt team - og det kan læres at gøre det rigtigt.