Artikler - energiprodukter:

Energi-gels og -chews

Dette er koncentreret energitilskud i enten flydende form eller i mere fast form som man indtager undervejs på længere træningsture eller under konkurrencer. De giver uanset type et tilskud af kulhydrater som er let-omsættelige og giver fornyet brændstof til dit system.

Tilskud af energi er vigtigt hos udholdenheds-atleter - hvad enten du er motionist eller topatlet - når du er ude på længerevarende træningspas eller konkurrence. Kroppen "spiser" af dine energireserver som langsomt udtømmes og derfor kan det være en rigtig god idé at tilføre fornyet energi i form af kulhydrater.

Kroppen virker i princippet som en forbrændingsmotor, hvor der skal tankes brændstof i takt med at det forbrændes. Kroppens brændstof er kulhydraterne, som du får gennem din kost, og du har derfor en energireserve som dine muskler tager af under længerevarende fysisk udfoldelse. Som udgangspunkt kan du præstere maksimalt så længe du stadig har energireserver i behold - og det er derfor primært under lange træningspas og konkurrencer, at det er en god idé at supplere med ny energi. Og energi-gels og -chews er gode måder at styre sit indtag på.

Energi-gels og -chews er populære energitilskud, fordi de er super nemme at have med sig, de er nemme at indtage undervejs og de giver dig det nødvendige energitilskud i takt med at dine reserver falder. Det handler reelt om at holde energiniveauet oppe, så man har noget at skyde med hele vejen. Energien er vigtig både i forhold til at yde dit bedste rent fysisk, men også i forhold til at holde koncentrationen og tænke klart når du bliver presset.

Mange mærker
Vi har et bredt udvalg inden for energi-gels og chews i shoppen, og du finder mærker som High5, SiS, 32Gi og PurePower i udvalget. High5 og SiS er kendte og værdsatte hos de fleste sportsfolk og tilbyder de mere traditionelle og gennemprøvede produkter - mens 32Gi hører til i den nye afdeling og primært retter sig mod sportsfolk der også arbejder seriøst med deres kost. Det er dog meget brugt at tage lidt fra den traditionelle gruppe og lidt fra den nye gruppe og sammensætte sit eget udvalg. Og det giver god mening - så der er ikke som sådan regler for det ;-)

Energi-gels fra High5
High5 tilbyder to former for energi-gels - nemlig en energy-gel og en iso-gel. Førstnævnte er koncentreret energi, som kræver at man har væske med sig, så man kan drikke sammen med indtaget - mens iso-gel'en er opblandet i vand, så man ikke nødvendigvis behøver at drikke til. Se udvalget af energi-gels fra High5 >>

Energi-gels fra Science in Sport
SiS tilbyder isotoniske energi-gels som er super populære. Der findes et stort udvalg af smagsvarianter, ligesom der findes varianter der har koffein tilsat. De isotoniske energigels er specielt populære hos cykelsportsfolk og triatleter, men også løbere og adventure-folk har efterhånden fået øjnene op for dem. Se udvalget fra SiS her >>

32Gi - gels, chews og tabs
Her har vi en rimelig ny spiller på markedet inden for energiprodukter - til gengæld én med en mission. Produkterne fra 32Gi er tilpasset folk, der generelt lever sundt, hvad angår kosten. Deres produkter har ikke helt den samme "her og nu" energi som produkter fra andre producenter. Til gengæld er de super rene og velegnede til veganere - og lever du sundt har du heller ikke samme behov som de knap så sunde atleter.

Energiprodukterne fra 32Gi kan fås både som energi-gels, energi-chews og som tyggetabletter (tabs). Indholdet er principielt det samme, så det handler mest om at finde den form der passer dig bedst. Se udvalget fra 32Gi her >>

Husk
Den vigtigste del af din energi skal være tanket inden længere træningspas og konkurrencer - så det handler meget om din kost. Energi-gels og chews er tilskud som tages undervejs, når dine naturlige energireserver bliver brugt op. Det kræver at du påbegynder "optankningen" inden du løber tør, sådan at dit system kan nå at transportere brændstoffet ud til musklerne. Er du først gået "sukkerkold" er det reelt for sent. Så træn med det og få styr på hvad der virker for dig - både helt praktisk, men også hvad du reelt har brug for i forskellige situationer.

Andre energiprodukter:
Energi-drikkeEnergibars