Artikler - Energiprodukter:

Energibars

En energibar er et super godt supplement til dit øvrige energiindtag (som energidrik og energigels)under sport og fysisk aktivitet. Specielt ved længerevarende aktiviteter kan maven have brug for noget mere fast føde, og det er lige præcis dette behov en energibar løser. Man indtager (forhåbentligt) en del væske når man er fysisk aktiv gennem længere tid og vi kender vist alle til fornemmelsen af at det skvulper rundt i maven - derfor er det en god idé at spise undervejs.

Det er ikke så nemt at medbringe en madpakke eller frugt på løbeturen, ligesom det er lidt besværligt når man cykler eller andet - og derfor springer mange let og elegant hen over dette. Men sulten har det med at melde sig, og det er ikke godt kun at få flydende kost i længere tid. Man optager i øvrigt heller ikke så nemt væske, vigtige næringssalte o.s.v.

En energibar dækker udover et energitilskud i form af kulhydrater også den værste sult, når man er af sted i mange timer. Og som sagt vil den også være med til at absorbere noget af den væske man indtager.

Energibars kan sammenlignes med müslibars i konsistens, og de er rimeligt nemme at spise - også når man er aktiv. De fylder ikke ret meget og er super nemme at have med i en lomme eller lignende.

Ikke kun til sport
Der er mange tidspunkter hvor det kan være handy at have en energibar med sig - på vandreture og andre eventyr i det fri, er den god at have som et lille mellemmåltid undervejs. Men i en travl hverdag, er man måske også tilbøjelig til at springe et måltid over - og vi kender vist alle til den lille sult og fornemmelsen af at man skal have noget energi tanket på, fordi man er ved at gå sukkerkold. Energibaren er god i sådanne tilfælde - man får stillet den værste sult og får fornyet energi der klarer hjernen.

Produkterne
Vi har et større udvalg af energibars her på siden, og vil i det følgende ridse de vigtigste punkter op omkring de enkelte mærker. For det er lidt forskelligt hvem og hvad de henvender sig til.

PurePower energibars
Danske PurePower laver velsmagende energibars som er super populære. PurePower Energy Snack er navnet og en snack er en god betegnelse. En Energy Snack fra PurePower er god at have med sig under længerevarende træning og konkurrence - du får et lille mellemmåltid og får samtidig fyldt energi i form af kulhydrater i dit system. PurePower Energy Snack's er velsmagende bars. Se udvalget fra PurePower her >>

High5 energibars
De har været på markedet i årtier og de fleste af deres produkter er også stort set helt de samme som sportsfolk har brugt i årevis. High5 energibars er primært lavet med endurance-sportsfolk i tankerne - løbere, cykelsportsfolk m.m. - og de indeholder de hurtigt optagelige kulhydrater som denne type sportsfolk typisk går efter. High5 energibars fås både som rene energibars (Energy Bar) og som snackbars (Sports Bar). Se udvalget fra High5 >>

SiS energibars
Science in Sport laver lige som High5 energiprodukter til endurance-sportsudøvere. Deres energibars er nok ikke helt så kendte som fx. deres gels og drikke, men de er velsmagende, har hurtige kulhydrater og er nemme at spise, mens man dyrker sport. Gode at have med i lommen til længere løb, cykelløb og lignende. SiS Energibars finder du her >>

Andre energiprodukter:
Energi-gels og Chews | Energidrikke