Artikler - kostprodukter:

Outdoor mad

På længerevarende oplevelser i det fri, hvor man ikke lige kommer forbi restauranter og købmænd hver dag, er frysetørrede retter løsningen. Engang var det et spørgsmål om at overleve med tørkost når man tog på ekspeditioner i øde områder, men i dag er mulighederne langt bedre. Den primitive kost er blevet meget mere "spiselig" og den er også blevet meget nemmere at arbejde med.

Reelt er en frysetørret ret lavet ligesom en almindelig god ret, og er efterfølgende blot tørret ved indfrysning som fjerner væsken i retten. Derfor bibeholdes rettens næringsindhold og smag intakt, og der skal blot tilsættes varmt vand for at "genoplive" retten.

Retterne kommer i poser, som er nemme at pakke ned i rygsækken eller lignende - og du tilbereder retten direkte i posen, ved blot at komme varmt vand i den og lade den hvile lidt tid. Om man så også vil spise direkte af posen, eller vil tage tallerkener i brug er et temperaments-spørgsmål. Retten smager lige godt.

Næringsrig kost
Outdoor mad skal selvfølgelig smage godt, for at man har lyst til at spise det, men derudover er det vigtigt at en sådan ret indeholder brændstof til kroppen i form af kulhydrater. Når man er på trekking, vandreture, eller andre eventyr i det fri, forbrænder men mere og har brug for et ekstra skud kulhydrater - derfor har outdoorfood et højere indhold af kulhydrater, end det som man normalt vil stile efter når man laver mad derhjemme.

Mange gode retter
Vi fører hele Adventure Food's program i shoppen og der er masser af gode retter til outdoorfolk - både dem der vil have traditionel mad som Spaghetti Bolognese , Gullash og lignende og dem der vil have vegetariske retter. Du finder gode morgenmads-retter, middagsretter og selv desserter kan programmet byde på. Se udvalget her >>

Snacks og drikke
Adventure Food tilbyder også nogle gode müslibars med et højt energi-indhold. Disse er tænkt som et lille mellemmåltid man kan have med i lommen på længere treks eller lignende, hvor man ikke kan komme til at tilberede en varm ret - super gode til at holde den værste sult fra døren og samtidig få fyldt noget nyt energi i systemet. Men Adventure Food har faktisk også tænkt på de kaffe hungrende, for der findes en smart lille pakning med kaffe, som er selvopvarmende. Bliver savnet efter kaffen for stort er den god at have i lommen. Se Snacks og drikke her >>

Vil du have et lidt bredere udvalg, så vil en god energibar fra producenter der laver sportsnutrition selvfølgelig være et godt alternativ. Det vigtige er at få noget energi og lidt til maven at arbejde med mellem måltiderne. Se energibars her >>

Om Adventure Food
Som sagt er ovenstående madvarer lavet med henblik på at give en sund og nærende kost. Adventure Food har mange års erfaring med outdoorfolk samt madvarer der både kan holde sig i rygsækken og giver den næring der er brug for. Men de er faktisk også overraskende velsmagende - så det er en god løsning ... og frem for alt nemt!  

Husk
De gode frysetørrede retter kommer i poser eller anden indpakning - og disse skal selvfølgelig ikke efterlades ude i naturen. Overnatter du/I i et shelter eller lignende er der typisk mulighed for at komme af med sit affald, men slår du/I lejr for natten uden for de etablerede pladser, så gælder det selvfølgelig at man efterlader naturen som man fandt den ;-)